Посібник з приготування

 

Кава по-турецьки

 
 
1. 30 секунд достатньо для прогрівання турки на вогні.
2. Після засипте 2-3 ложки кави, додавши за бажанням приправи.
3. До межі вузького шийка турки залийте крижану або холодну воду.
4. З появою пінки зніміть з вогню. Коли тепло буде віддано, «шапка» опуститься, повторіть процедуру 2-3 рази.
5. Вміст розлийте в підготовлені чашки і чекайте близько 30 секунд, за такий проміжок часу гуща осяде.
 
Кава по-арабськи
 
 
1. За 30 секунд ви встигнете розігріти турку до рекомендованих температур.
2. Для досягнення повної гармонії можна додати приправи чи цукор.
3. Дочекавшись закипання, додайте 100 мл води.
4. Знявши турку з вогню, підмішайте ложку кави.
5. Влийте столову ложку студеної води.
6. Вся процедура здійснюється на слабкому вогні.
7. Зверніть увагу, при заварюванні, кава має властивості утворювати «шапку», тому вчасно зніміть її з вогню і зачекайте 3 хвилини.
8. Скористайтеся часом для прогрівання чашки.
9. Кава готова до вживання.
 
Справжні поціновувачі наполегливо рекомендують додавати в цей рецепт корицю або кардамон, щоб фінальний післясмак величного напою був спокусливим. Ці прянощі здавна асоціюються зі Східом.
 
 
Пікантна кава з часником
 
1. Якщо потрібен міцний імунітет і підняття настрою, тоді дивовижний рецепт знайде шлях до вашого серця. Незважаючи на дивність та суперечливість інгредієнтів не бійтеся експериментувати.
2. Покладіть каву у джезву.
3. Зверху додайте четвертинку винятково молодого часнику.
4. Залийте все водою, перемішавши з медом, взявши за основу рецепт кави по-турецьки.
 
Божественна кава по-віденськи
 
 
Принцип приготування, такий же, як кава по-турецьки, але з додаванням нових компонентів, освойте рецепт для швидкого орієнтування.
 
1. Взяти 40 мл чорної кави, додати в ємкість і приготувати по-турецьки.
2. Збити цукор із високим відсотком жирності.
3. Перелити каву у нагріту чашку.
4. По лезу ножа влити збиту консистенцію, щоб вона не потонула, а лягла рівним шаром. Після цього додати трохи тертого шоколаду.
 
Ніжна кава з медом
 
1. Розчиніть мед у теплій воді.
2. Дотримуючись традиційного рецепту, покладіть у турку каву, додайте медову суміш.
До незвичайного, але смачного поєднання гарячих продуктів можна додати корицю, імбир, кардамон та інші прянощі. Напій виходить калорійним і ситним, отже, виключно підійде всім бажаючим вгамувати голод.
 
 
Для любителів нестандартного смаку можна приготувати каву з сіллю та спеціями, ці інгредієнти додають у турку в момент приготування, важливо не перестаратися. Сіль, гіркий перець та імбир додавати на кінчику ножа. Визначено, що з кожною пряністю, кава розкривається по-різному, отже, дотримуйтесь черговості, щоб насолодитися винятковим відчуттям.
 
Практикуйте, не опускайте руки раніше терміну, помилки можна виправити, до вміння докладеться досконалість.
 
Щоб уникнути проблем, зупиніться на правильному виборі турки, ознайомившись із особливостями судини, щоб підібрати ідеальну модель.