Купаж кави Black Jack – 100% арабіка, темне європейське обсмаження

 

Профіль чашки: апетитне поєднання карамелі, родзинок, кураги, шоколаду, горіха та сухофруктів.
 
Любителям кави завжди варто подумати про якість своєї чашки.
Якщо ви є шанувальником цілющого напою зі смаком карамелі, може крекера або підсмажених горіхів – ця пропозиція точно стане улюбленою. Сoffee темної обсмажування - це безперечно рекордсмен, у ньому відчувається легка гіркуватість, тінь кислинки, через тривалу термічну обробку плодів масла виводяться на поверхню, тіло кави стає густим. Темне обсмажування збагачує напій, роблячи його різким, рівним, насиченим.
 

Кава Панама SHB Boquete ♛ SPECIALTY COFFEE | Центральна Америка

 

Профіль чашки: натхненний напій з нотками жасмину, аґрусу, червоного яблука. Відчувається насичено-м'який аромат цитрусової кислинки з приправленим солодкуватим приємним присмаком какао.

 

Крихітна, малопомітна країна на карті світу змогла поєднати два океани завдяки вдалому географічному розташуванню. У Панамі досить спекотний клімат, унітарній державі з погодою та природою явно пощастило: розлогі білі пляжі, шляхетні високі гори, тепло, що панує. Жителі Республіки зі сприятливими метеорологічними умовами, завдяки комплексному підходу, вирощують каву з характерними особливостями, нехай навіть і постачають її на ринок менше 1%, натомість відмінної якості. Арабіка Панами має витончений смак, спешелті кава подарує кожному неповторне задоволення.

 

Райська долина

 

Boquete – крихітне містечко в провінції Чирикі. мешканцям глибинки дуже пощастило, здається, в їхніх руках виявилися ключі від раю. Завдяки чудовому клімату у городян немає проблем із вирощуванням кави. Працями місцевого населення вдалося здобути світову репутацію тутешньої кави.

Схили, що оточують долину сповнені життя, а завдяки попелу, що опускається з вулкана, збагачується грунт, наповнюючись живлющими мінералами і поживними речовинами. Від цього залежить врожайність та смакові якості, як результат – ідеальний баланс легкої кислотності, ноток цитрусу та м'якості сприйняття.

Вирощується продукція на висоті не менше 1350 метрів, після чого зелені зерна вручну ретельно сортуються. У назві видно відсилання SHG – суто високогірну каву і EP вказує на європейську систему відбору.

Історія кавової справи серйозна та глибока. Після зняття врожаю хлібороби обробляють її мокрим способом. Кава Панама Boquete всипається в резервуари з водою для миття та відділення незрілих чи дефектних плодів. Вишня очищається в підготовлених машинах і прямує у чани для бродіння. Тридцяти шість годин достатньо для відділення липкого шару оболонки. Після цього продукцію висушують, зерно ретельно сортують і пакують.

Середня обсмажування дозволяє досягти бажаної яскравості та витягти карамелізований цукор. Арабіка Панама - повнота соковитого, бархатистого, легкого напою.

 

Арабіка Бразилія Yellow Bourbon | Південна Америка

 

Профіль чашки: загадковий зі слідами прянощів та горіхового обрису солодкий аромат. Густий багатий смак із вершковою текстурою та тінню апельсинової кислинки. Змістовий горіхово-шоколадний післясмак, де простежуються нотки кардамону та вишні.

 

Шлях кави, поданої до столу, справедливо користується довірою шанувальників, починається здалеку та існує кілька видів напою, що полюбився усім. Покупці часто запитують, чому Yellow має несподівано жовтий колір, виявляється, секрет таїться в ягодах дерев даного сорту. Ексклюзивність полягає в тому, що плід має незвичний червоний колір, а насичено-жовтий. На фарбування впливає склад ґрунту та структура плоду, де світла м'якоть ховається під тонкою прозорою шкіркою. Тонкість шкірки впливає на смакові якості м'якоті, роблячи її досить солодкою. Зерна висушують на сонці природним шляхом, до повного усихання, таким чином, насолода і насичено-запашний фруктовий аромат фіксується в зернах. Завдяки аромату, що причаївся в надрах зерна, цінність арабіки Бразилія Yellow Bourbon підвищується.

 

Приваблива сила бразильської перлини.

 

Bourbon на початку вісімнадцятого століття з Єменської Республіки був доставлений на французький острів Бурбон, після перевезення до Бразилії. Цей сорт дуже вибагливий, росте він у південно-східній частині країни в штаті Мінас-Жейрас на високогірних плантаціях. Глибокий, солодкувато ніжний Жовтий Бурбон може багато чого запропонувати. Зерно за розміром невелике, однак, сорт відноситься до преміум-сегменту, на підставі відмінних смакових властивостей. Бразильський жовтий бурбон у 2017 році став справжньою зіркою, набравши на конкурсі «Кубок досконалості» понад 92 бали цифрової позначки у «Pulped Naturals». Ціна стрімко зростала і в сотню разів перевищила справжню вартість товару. Ідеально підходить для еспресо, поєднується і буквально тоне в ароматі молока, а завдяки ніжно вершковому смаку напій можна вживати без цукру.

Кава Кенія Kiambu АА Kirura ♛ SPECIALTY COFFEE | Африка

 

Профіль чашки: аромат червоних ягід, вишні, маракуя, цитрусових.

 

Арабіка Кенія АА+ найчастіше вважається одним з неординарних кавових сортів світу, проте існує конфлікт думок і не всі шанувальники напою, що бадьорить, розглядають його як елітний зразок. Дві великі літери АА орієнтують на високу оцінку стандарту заснованого на щільності, формі та розмірі бобів. Зробивши ковток, при дегустації, поринувши в чарівний світ ароматів, розкривається картина, чому кенійська арабіка практично є досконалістю.

 

Технологія вирощування зерна на високогірних плантаціях дозволяє за рік знімати два врожаї. Цей сорт зосередив у собі цілий смаковий букет із лимонним, апельсиновим, а іноді фруктовим відтінком. Найчастіше прослизає винний післясмак або запах визрілих томатів. У зернах, наче немає вади, вони мають своєрідну характерну форму. Орієнтиром для шанувальників цього сорту є насичена приємна кислотність.

 

Якість – визначає успіх.

 

Кенія – це не тільки джунглі, що спалює сонце, річки, що кишать крокодилами, простори, населені слонами та мавпами, але насамперед батьківщина преміальних сортів арабіки. Безліч плантацій розкинулося біля вулкана Кіліманджаро, зокрема у вузлових частинах кенійського нагір'я. Враховуючи певні нюанси та фактори, дрібні кавові ферми укрупнюються, зливаючись у кооперативи, що дозволяє прискорити обробку та збут врожаю. Максимальну увагу виробники приділяють якості, коли місцева кава – це 99% арабіки, робусти лише 1%.

Переробка збору стартує з миття, потім цільну ягоду насипають в ємкості, екструдують, після ядра, що вивільняються, піддають процесу ферментації. Фінальною дією є сушіння, сортування і, нарешті, упаковка.

Для досягнення природної яскравості Арабіка Кенія АА+ зазнає середнього обсмажування, проте для шанувальників насичено-яскравого «кавового аромату» здійснюється обсмажування темніше.

Кінейську арабіку потрібно пити без метушні, тоді в'язкий ковток буде нагородою, ненав'язлива кислотність і фруктове співзвуччя занурить кожного в безодню внутрішнього водоспаду насолод. Перед вами розкриються ворота сприйняттів, наступний ковток дозволить тонкому аромату проникнути в тіло, не зустрівши будь-яких перешкод, де розчиниться без залишку. Враження, що нахлинули, підкажуть, що обрано правильний варіант, адже кава Кенія АА+ свавілля мрій та орієнтир романтиків, - це витончений сорт і з живою неповторністю.

 

Кава Колумбія Supremo Huila | Південна Америка

 

Профіль чашки: рясне поєднання смаків червоного яблука, темних ягід, легкої винної кислинки та шоколадно-карамельного привабливого післясмаку.

 

Колумбійці люблять свою працю, до кави вони ставляться як до творіння, розвиваючись, фермери відточили майстерність під час обробки кофезерен. Чари праці відобразилися на результаті, якість сорту Колумбія Супремо Уїла дивує і захоплює. Секрет успіху простий – контраст тепла та прохолоди. Землероби хитро засаджували по сусідству з кофедеревами бананові дерева, завдяки такому підходу промені сонця не висушують плоди, а зерно, у результаті збагачуючись, набуває нестандартної витонченої фруктово-винної нотки.

У країні зовсім немає дерев робусти, щоб не було підступних вторгнень, що впливають на результат багаторічного покращення існуючого виду унікальних сортів арабіки. Це куточок «Володарства Арабіки».

Досить цікаво, але є фактори, які можуть максимально вплинути та розкрити смак кави. Висота, стан ґрунту в колумбійському регіоні з його несхожим мікрокліматом дозволяє виробляти продукцію з відмінними уподобаннями. На подив, навіть зерна з прилеглих сімейних господарств може кардинально відрізнятися.

 

Колумбія Supremo Huila – розкіш, доступна кожному.

 

Дрібні фермери постачають на ринок левову частку вирощеної продукції, але при цьому самі страждають від різних негативних факторів. У 1927 році на допомогу хліборобам було засновано Національну федерацію кавоварів, яка на даний момент є найбільшою неурядовою структурою у світі. Через десять років було засновано дослідницьку організацію, яка допомагає підвищити доходи виробника, включаючи заходи зміцнення продовольчої безпеки. Таким чином колумбійський регіон успішно розширив виробництво.

Колумбія займає третє місце в ланцюжку поставок кави (приблизно 14 мільйонів мішків на рік), варто зауважити, що саме вона орієнтована на вирощування максимально великої кількості арабіки.

 

Чинники успіху.

 

Лідируючий показник - грамотний підхід на рівні держави до вирощування кави в цій країні. Другою позитивною умовою є вплив природи, клімату, місця розташування та висоти зростання. Третя причина успішності - збагачення ґрунту вулканічними викидами, що максимально покращує його склад.

Результат оцінюється з розміром – кава Supremo Huila здивує кожного!

Сотні різних причин зупинити вибір на каву Колумбія Supremo Huila - це якість, глибина смаку, яскравість, виражена кислинка, насиченість, м'якість. Усіх переваг не перерахувати.

Прославлений Арабіка Колумбія Supremo Huila припаде до смаку кожному любителю кави, настійно рекомендуємо спробувати всім клієнтам.

Кава Ефіопія Djimmah | Африка

 

Профіль чашки: Яскрава ефіопська кава з винним присмаком та низьким вмістом кислоти. Складне поєднання смаку какао, абрикоса, малини, лимона з ефірним квітковим післясмаком жасмину.

 

Каффа та Іллубабор ідеальні регіони для вирощування кави. Землероби впевнені, що сили природи та негоди не занапастять недозрілим плодам, землеробство на цих просторах залишаються традиційними. Кавові дерева чудово уживаються з іншими харчовими культурами. Тому Арабіка Ефіопія Djimmah (Jimma) культивується на південному заході країни, де умови є максимально відповідними. Найчастіше трудівники обробляють щонайменше п'ять гектарів.

Підхід фермерів не можна назвати незвичайним, процес банально-унікальний – мінімум добрив та пестицидів, якщо взагалі щось використовується, всі роботи виконуються вручну. У результаті на світ з'являється органічна кава, хоч і не сертифікована.

Землероби самостійно працюють на власних невеликих ділянках, включаючи в роботу членів сім'ї, потім доставляють кавове зерно на обробну станцію, де відбувається суворе сортування та відділення пошкоджених плодів. Наступний етап - сушіння, протягом десяти, чотирнадцяти днів, під впливом природного тепла, продукт втрачає вологу.

 

Основною умовою сушіння є регулярне його помішування, щоразу йде відсортування невідповідного зерна або зерна, що втратило колір. Все це відбувається вручну.

До досить не дорогої та простої кави Ефіопія Djimmah кавомани виявляють інтерес неспроста, чарівна сила напою чарує та наповнює енергією.

Кава Ефіопія Yirgacheffe Grade 2 | Африка

 

Профіль чашки: правильний аромат чорного чаю з квітковими лініями, крапля оксамитової медової дині, жасмин і трохи помітна лимонна кислинка. Концентровані полунично-чорничні тони та солодкий рясний смак іриски. Спокусливий напій із середнім теплом, гіркуватість ледь помітна.

 

Світ просто закохався в ефіопську арабіку, причому Іргачефф вважається одним з кращих сортів.

Своєнравний і непередбачуваний дикий світ, але у віддалених місцях був виявлений, випробуваний і запущений у вживання незвичайна кава назва якої «кафа». На південному заході держави до сьогоднішнього дня можна зустріти дикі дерева. Тутешня природа сповнена життя та достатку, зовсім не потрібне додаткове підживлення ґрунту. Середовище, клімат ідеальне для вирощування чудової кави, тому Ефіопія Yirgacheffe так подобається шанувальникам.

Ласкавий вітер і пекуче сонце сприятливо діє на процес вирощування кавових дерев, які ростуть на висоті трохи більше 1800 метрів над рівнем моря. У Сідамо знаходиться крихітне містечко Yirgacheffe, прилеглі ферми провінції славляться виробництвом неперевершеної арабіки. Сусідні авокадо, пальми, банани благотворно впливають на кавові дерева, розсіюючи прямі промені сонця, захищаючи зерна від нещадного світила, а в темну пору доби вони не дозволяють теплу випаровуватися. Сухе гірське повітря перешкоджає миттєвому дозріванню зерен, таким чином, плід максимально вбирає вітаміни, мінерали, відрізняючись яскравим насиченим смаком.

Мокра обробка продукту наділяє його фруктово-солодкуватим присмаком, нотами квітів та цитрусу.

 

«Кава – підкорювач сердець»

 

Кава - ароматна досконалість, вона щільно вкоренилася в ефіопській культурі, вислів "Вuna dabo naw" означає практично - це хліб. Місцеве населення із задоволенням люблять посидіти і поміркувати за чашкою чарівно-досконалого напою. Чи не гріх присвятити гідній церемонії пару трійку годин, щоб у тиші або бесіді забути про суєтність.

Середній рівень обсмажування віддають перевагу, вона дає можливість ідеально підкреслити багатство зерен Ефіопія Іргачеффе. Для любителів тонкої кислинки це правильний варіант. Квітково-чайні характеристики приваблюють кавоманів, тут переплітаються сліди меду, персиків, абрикосів та різних квіткових тонів. Зробіть яскравий кавовий вдих, і терпка подробиця наситить вас бадьорістю.

Кава Бразилія Santos NY | Південна Америка

 

Профіль чашки: подарунок приємної насолоди, легкої кислинки. Темний шоколад, лісовий горіх, сліди яблук та ягід.

 

Бразилія - ​​буйство фарб і свободи, шалений напір самби та аромат розпаленого літа, до того ж це країна - експортер високоякісної кави. Арабіка Santos – магія, класика, першість, хіба спаде комусь на думку чинити опір горіхам або шоколаду.

 

Запах моря. Це не кисло.

 

М'який смак, відсутність кислинки, сорт Бразилія Сантос закохує кавоманів з першої чашки. Відсутність кислотності можливо пов'язане з місцем зростання кави. Дерева ростуть у низьких гірських регіонах неподалік узбережжя, ґрунт буквально просочений морською силою плюс спекотний клімат і підвищена волога. Усі складові сприятливо впливають на смакові якості плода.

Кава Бразилія Santos – це змішання восьми різних добірних та високоякісних сортів Арабіки. Надсилається продукція по всьому світу з порту Сантос.

 

Бразильська кава класична.

 

У чому прихована краса та неповторність, що задовольняє запити шанувальників яскравого магічного сорту Арабіка Бразилія Сантос. Кава за доступною ціною, насичена, міцна, без зайвих відтінків, але м'яка зі спокійним смаком заслужено користується популярністю. Бразилія дає світу сорок відсотків приголомшливої ​​Арабіки.

Зерно цього сорту просочується нотками шоколаду внаслідок висушування ягоди природним шляхом, при цьому зернятко насичується цукром із м'якоті.

Корида яскравих фарб порадує любителів кави, невибагливий сорт, який можна приготувати в домашніх умовах, щоб наповнитися енергією сповна та зустріти ранок без метушні. Купуйте оптимальну, апетитну, стовідсоткову справжню для приготування еспресо каву.

Кава Гондурас SHG EP Marcala Comsa | Центральна Америка

 

Профіль чашки: шедевр карамельної солодощі у поєднанні квітково-медового аромату, горіхів, інжиру та шоколадних ноток. Оксамитова кислинка сухофруктів і лимона, невимушена гіркуватість.

 

Кавова галузь Гондурасу набирає обертів, фермери розуміють, що народ обожнює напій, що бадьорить, тому намагаються, щоб якість продукції була на висоті. Країна набула найвищого статусу за обсягом вирощування продукції. У виробництві зайнято понад два мільйони жителів держави.

 

Не кисло!

 

Тропічний плід великий, однорідний, міцний та щільний. Арабіка Гондурас SHG збагачує напій різноманітністю післясмаків та відтінків. Кислинка спокійна, не перебиває основний смак.

 

Кавовий сорт має гідні характеристики, чудовий багатогранний аромат підбадьорить кожного з першого ковтка. На якість продукту впливає насичений мінералами ґрунт, добрий клімат, сприятливий вплив сусідніх апельсинових дерев і тінь гір.

Гондурас Marcala Comsa - ніжна фієста, кава чудова при приготуванні в кавомашині, незамінна для заварювання в турці, виняткова з метою купажування.

 

Кава Домінікана Barahona ♛ Premium | Карибський басейн

 

Профіль чашки: баланс ноток винограду і яблук, кислинка фруктів, що ледь відчувається, привабливий шоколадний аромат. Помітний також відтінок чорносливу, спецій та сигаретного тютюну.

 

Преміум!

 

Кавову плеяду Океанії та Карибського басейну очолює арабіка Домінікана Барахона, всіх достоїнств не перерахувати, це божественний смак, чарівний запах, неймовірна легкість і сила, що бадьорить. Домініканське сонце ніби просочує продукт енергією, здатною анулювати будь-які питання та дарувати незабутню насолоду. Вирощують каву в малих кількостях, але виняткової якості з фантастичним смаком, що впливає на цінову характеристику продукту.

 

Бараона - південно-західна глибинка республіки.

 

Не більше ніж 1500 метрів над рівнем моря серед соснових дерев вирощуються кавові деревця. Завдяки вологому клімату та рівномірності опадів вдається отримати преміальні зерна, з яких виробляється аристократичний напій. Дрібні селяни дбайливо доглядають за рослинами, майже всі члени сімей задіяні в трудомісткому процесі. Добрива та хімікати зовсім не використовуються при вирощуванні продукту, місцеве населення звикло жити з комфортом, тому лише 20% товару відправляє на експорт, решту споживається самостійно.

 

Смак миттєвого щастя.

 

Домінікана Barahona поєднує в собі ексцентричну гіркуватість і м'яку кислинку, а незабутній аромат на вдиху підкорить кожного, хто пригубить чашку кави. Змістовний колір, густа консистенція, пропорційне тіло дає відчуття затишку. Пестити себе неперевершеним напоєм краще в другій половині дня. Клієнти, після дегустації намагалися підібрати інший варіант сорту, але обов'язково віддавали перевагу арабіці Домінікана Барахона, надто вже кава яскрава і хороша.

Кава Індія Plantation АА | Азія

 

Профіль чашки: багата палітра відчуттів із домінуючим оновленим горіховим ароматом, чорний шоколад, марципан, карамель, сухофрукти. Збалансований сорт кави з легкою кислинкою та м'яким теплом.

 

Індія намагається тримати перше місце у виробництві та поставки  бадьорого напою. Індійська кава дивує світ м'якістю, оксамитовістю, майже не відчувається кислинки та кваліфікується, як плантація арабіки. Плантації розкинуті у гористих регіонах на висоті до 1500 метрів над рівнем моря.

 

Багато хто погоджується, що кава арабіка Plantation AA можна сміливо рекомендувати:

- знак якості «АА» свідчить, що продукція є одним із фантастично кращих сортів арабіки;

- кислотність практично не відчувається;

 – це гармонія аромату та смаку;

 - дає трохи димний, затяжний, привабливий післясмак.

 

Потужний, інтригуючий, трепетний аромат кави цього сорту, припаде до смаку кожному шанувальнику напою. Зерна продукту однорідні, ретельно відібрані, мають правильне тіло. Смаковий профіль арабіки складний, досконалий, глибокий. Ніжна насолода переплітається з ароматами фундуку та мигдалю. Напій характеризується чудовим тілом і тримає трохи солодкуватий післясмак.

 

Де зростає

Високоякісна арабіка виходить неспроста – мусонний клімат, добротні ґрунти, місце розташування, всі складові сприятливо впливають на кінцевий результат.

 

Дана кава - розкішний, запашний продукт, хороший для будь-яких способів приготування.

Колумбія Supremo Decaf (кава без кофеїну) | Південна Америка

 

Профіль чашки: несподіване задоволення поєднань кісточкових фруктів, горіхів, печива, какао, нот чорносливу. Нав'язливо солодкуватий шовковий смак із приємною кислинкою фруктового вина. Відносна насиченість. Післясмак аромат хмелю та темної карамелі.

 

Аромат п'янить, кава без кофеїну – особливий шик.

 

Бажаний колумбійський coffee, проте, як бути, якщо життя заганяє в якісь рамки і людина змушена ухилятися від присутності caffeine у ​​раціоні харчування. Слід зауважити, що існує якийсь унікальний екологічний процес видалення кофеїну з зерен. Вуглекислий газ під тиском обволікає продукцію, процес відділення збуджуючого засобу займає до десяти годин, після вивільнення плоди не втрачають гідних якостей і зберігають привабливий аромат.

 

Колумбія славиться щедрістю світла, тепла, отже, створюється ідеальна атмосфера для вирощування благородної кави. Вносити добрива не обов'язково, врожайність у цих краях висока завдяки щедрим грунтам. Колумбія Decaf як за помахом чарівної палички тримає баланс між фантастично гладким тілом і помірно соковитою кислинкою. Середне обсмажування не порушує ідилію, дозволяючи неквапливо відтінити тонкий смак кави Колумбії. Реальні переваги даного сорту дозволяють кофеманам неспішно протягом дня без обмежень насолоджуватися романтичним напоєм, не побоюючись за власне здоров'я. Готуйте каву в турці, кавомашині, домашній кавоварці насолоджуючись пізніше неприборканою миттю блаженства.

Купаж кави Sam BARISTA (80% Арабіки, 20% Робусти) — ідеальна кава за співвідношенням ціни, якості та смаку.

 

Профіль чашки: барвиста кава з ароматом горіха та шоколадно-пряними нотами.

 

Відрегульований, чарівний аромат бадьорого напою включає до складу 80% аrabici з Південної та Центральної Америки плюс 20% найвищого гатунку Indian robusta. Суміш має приємно гіркувато - солодкий відтінок.

 

Напій ідеальний для кав'ярні, неповторно смачний як на еспресо так і в комбінації з молоком. BARISTA – це антураж класики еспресо, карамелі, шоколаду, фруктової ніжності. В міру міцний, врівноважений, злегка з пінкою напій, припаде до смаку кожному, причому з додаванням молока не втрачає своєї родзинки.

 

Для збереження виразності аромату пропонується середне обсмажування.