При оформленні замовлення вкажіть в коментарі - чи потрібно вам молоти каву.
Профіль чашки: червоні ягоди, мигдаль, вишня, карамель, слива.
Бугісу — це регіон у східній Уганді, де каву вирощують на помірно високих висотах (від 1800 до 2200 метрів) на схилах гори Елгон. «Бугісу» навколо гори Елгон може означати географічний регіон, плем’я, колоніальну політику, каву та навіть футбольну команду. Назва належить племені «бугісу», корінним мешканцям північно-західних районів гір, яке в останні роки британського колоніалізму було пов’язане з сільськогосподарською політикою через створення найсильнішого в Уганді кавового кооперативу.
Кооперативний союз Бугісу було офіційно створено в 1954 році після десятиліть боротьби з британською та європейською владою за контроль над кавою на горі Елгон, яка вважається найкращою в Уганді. Протягом перших десятиліть після створення профспілка допомогла мобілізувати та продавати каву з північно-західної гори Елгон, вважалася потужним джерелом єдності для народу Бугісу, а також рушієм розширення економічних можливостей для великого рідного регіону. Із середини 50-х до середини 90-х, у міру зростання виробництва, «Bugisu» став синонімом кави найвищої якості з Уганди.
Із моменту занепаду кооперативних союзів по всій країні в 1990-х роках «Бугісу» залишається гордою маркою кави дрібних власників із західного схилу гори Елгон, які звикли до елементарних домашніх методів вирощування та обробки зерен. Kawacom, один із провідних експортерів Уганди, інвестує значні кошти в потенціал цієї сфери та зберігає історію Бугісу. «Bugisu» — це назва, яку дають усій каві, вирощеній і повністю обробленій окремими дрібними фермерами, яку Kawacom змішує та відправляє на експорт.
Kawacom інвестує в свіжість і якість, а також розміщує закупівельні офіси по всій горі, проводить зустрічі фермерів у їхніх громадах для зручності та підзвітності. Таким чином вони можуть обслуговувати традиційних дрібних власників у регіоні, які або віддають перевагу переробці кави самостійно (що часто дає кращу маржу, ніж продаж зерен роумінговим збирачам), або які не мають доступу до центрального мокрого млина.
Кава Уганда Bugisu AA – досить цікавий та недорогий варіант насиченої арабіки з приємною гірчинкою. Цей сорт універсально підходить для еспресо та кави з молоком. Еспресо відгукнеться середньою солодкістю та кислотністю зі смаком мигдаля, карамелі та грейпфрута. У післясмаку відчуваються пломбір, молочний шоколад і слива.